Paine de secara cu miere

Printeaza

Paine de secara cu miere din: faina, lapte, drojdie, sare, miere, chimen, piper. Secara (Secale cereale) este o cereală din familia Poaceae, înrudită cu grâul și orzul.

Este originară din regiunile central-asiatice și a fost cultivată de-a lungul mileniilor pentru diverse utilizări alimentare și agricole.

Secara este bine adaptată la climatele reci și solurile sărace, făcând-o o cultură valoroasă în regiunile mai nordice și în zonele cu condiții dificile de cultivare.

 

Ingrediente:

  • 750 g făină de grâu
  • 500 g făină de secară
  • 500 ml lapte bătut călduţ
  • 375 ml apă caldă
  • 75 g drojdie
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură miere
  • 1 linguirţă chimen măcinata
  • 1/2 linguriţă piper alb măcinat

 

Mod de preparare Paine de secara cu miere:

Se frământă aluatul din ingredientele date şi se modelează sub formă de pâine.

Se acoperă cu un prosop curat şi se lasă la crescut 20-30 minute.

Se aşază într-o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă să crească 15-20 minute.

Apoi se crestează romburi cu un cuţit şi se unge pâinea cu apă; se înţeapă cu o scobitoare din loc în loc şi se dă la cuptor; se coace 50-60 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Supă de Secară cu Ciuperci

Supă de Secară cu Ciuperci din: secara, ciuperci, supa, ceapa, morcovi, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Supa este exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă încălzi și a vă satisface apetitul în acele zile reci de iarnă. Combinând ingredientele rustice cu arome profunde și satisfăcătoare, această rețetă devine o opțiune ideală pentru oricine caută […]

Risotto de Secară cu Ciuperci și Parmezan

Risotto de Secară cu Ciuperci și Parmezan din: secara, ciuperci, supa, ceapa, usturoi, parmezan, ulei, vin, sare, piper, patrunjel. Descoperă o reinterpretare modernă și sănătoasă a tradiționalului risotto. Această versiune inovatoare înlocuiește orezul arborio cu boabe de secară întreagă, oferind un profil nutrițional îmbunătățit și o textură unică. Combinând savoarea bogată a ciupercilor cu cremozitatea […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.