Paine de secară cu susan
PrinteazaPaine de secară cu susan
- 500 g făină de secară
- 500 g făină de grâu
- 500 ml apă
- 25 g drojdie
- 2 linguriţe miere
- 1 praf de sare
- 50 g susan
Mod de preparare:
Se frământă un aluat pentru pâine (vezi reţeta 304). Aluatul se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă să crească într-un loc călduţ. Dospitul depinde de temperatura camerei şi de cantitatea drojdiei.
După ce s-a dospit, aluatul se răstoarnă pe o planşetă presărată cu făină şi se împarte în patru părţi egale, dându-le o formă lungă. Se lasă din nou, la dospit, 30 de minute, în tava de aragaz se pune o hârtie pentru copt şi se aşază pâinicile.
Se presează cu susan şi se coc la foc potrivit. Sunt gata când se rumenesc frumos.
Poftă bună!