Paine cu seminte de mac

Printeaza

Paine cu seminte de mac din: apa calduta, drojdie proaspata, zahar, sare, otet, seminte de mac, faina.

Ingrediente:

  • 2 l apă călduţă
  • 1 bob cât o nucă de drojdie proaspătă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură cu sare
  • 30 ml oţet
  • seminţe de mac
  • făină cât cuprinde

Mod de preparare:

Amesteci drojdia cu linguriţa de zahăr într-o ceaşcă, timp de 5 secunde.

Laşi apoi 10 minute, până observi că drojdia s-a lichefiat. Intre timp, cerni făina. Dacă este iarnă, o cerni de seara şi o laşi la căldură.

Separat, într-un castron, pui apa, sarea, oţetul şi apoi drojdia lichefiată.

Le amesteci uşor cu mâna. Intr-un lighean pui făina cernută şi faci o gaură la mijloc.

Torni apa cu celelalte ingrediente în gaură şi amesteci până obţii o cocă care nu se mai lipeşte de mâini.

Dai într-o margine făina rămasă, iar în cealaltă parte pui coca, cu puţină făină dedesubt, înveleşti cu un prosop şi pui aluatul într-o cameră unde este cald.

Laşi să se odihnească 2 ore. Aduci la căldură şi tăvile în care o să o coci.

După 2 ore, împărţi coca în 2, iei o parte, o frămânţi şi o pui în tavă. Procedezi la fel şi cu cealaltă parte.

Le întinzi până ocupă toată tava. Dacă se întind greu, e semn că pâinea va creşte mult. Dai formele la căldură pentru o oră.

După ce a trecut o oră, aprinzi cuptorul electric şi laşi 10 minute să se încălzească, iei prima tavă cu pâine, o ungi pe toată suprafaţa cu apă, cu ajutorul unei pensule din silicon sau dacă n-ai pensulă, o stropeşti şi presari seminţe de mac pe toată suprafaţa.

Introduci tava în cuptor şi laşi 35-45 de minute, în funcţie de cuptor. La sfârşit, o scoţi şi o răstorni pe un fund de lemn.

Procedezi la fel şi cu cea de-a doua tavă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.