Paine senzationala cu plante aromatice
PrinteazaPaine senzationala cu plante aromatice din: faina integrala, rozmarin, oregano, cimbru, busuioc, praf de ceapa, sare, drojdie, melasa, apa.
- 2 căni de făină de grâu integrală
- 1/2 de lingură de rozmarin
- 1/2 de lingură de oregano
- 1 linguriţă de cimbru
- 1 linguriţă de busuioc
- 1 lingură de praf de ceapă
- 1/2 de linguriţă de sare de mare
- 2 linguriţe de drojdie instant (cu creştere rapidă)
- 2 linguriţe de melasă
- 1 cană de apă călduţă
Mod de preparare:
Se amestecă făina, plantele aromatice şi sarea într-un bol mare. Se adaugă şi drojdia.
Se face o adâncitură în mijlocul făinii şi se toarnă melasa şi apa. Se omogenizează cu mâna până se obţine o compoziţie umedă. Se frământă apoi acest aluat până se dezlipeşte de pe vas şi începe să fie elastic.
Se pune aluatul într-o tavă de pâine care nu lipeşte (mică), se acoperă cu o folie din plastic dată cu ulei şi se lasă până îşi dublează volumul într-un mediu cald, fără curenţi de aer, aproximativ 1 oră.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Se pune la copt aproximativ 35 de minute. Se verifică dacă pâinea e făcută bătându-se în coajă. Este bine făcută când sună a gol.
Pofta buna!