Paine surpriza cu vitel si ton
PrinteazaPaine surpriza cu vitel si ton din: paine, carne de vitel, ton, oua, smantana, ceapa, sare, verdeata, unt, sare, piper.
- 1 pâine mare
- 200 g carne de viţel
- 200 g ton
- 2 ouă
- 1 lingură cu smântână
- 2 cepe
- sare
- 3 linguri verdeaţă tocată
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi capac la pâine, scoateţi miezul, îl fărâmiţaţi. Tăiaţi felii carnea de viţel, apoi cuburi mici, le prăjiţi în ulei, adăugaţi apă, acoperiţi, lăsaţi să fiarbă cu sare, piper şi verdeaţă până când se poate consuma. Fierbeţi ouăle 10 min, le ţineţi în apă rece, le curăţaţi, scoateţi gălbenuşurile şi le treceţi pe răzătoarea mică. Lucraţi într-un castron adânc.
Adăugaţi tonul, fărâmiţaţi cu furculiţa, subţiaţi cu smântână. Peste pasta obţinută adăugaţi ceapa tocată şi restul de verdeaţă. Săraţi şi piperaţi, omogenizaţi şi aşezaţi în pâine, adăugaţi 4-5 linguri cu miez de pâine fărâmiţat, puneţi şi friptura, aşezaţi deasupra capacul pâinii pe care-l acoperiţi cu o farfurie pe care puneţi o greutate. Lăsaţi la rece.
Când serviţi tăiaţi pâinea felii mari, decoraţi cu legume de sezon crude sau murate şi serviţi alături de vin roşu sau rose.
Pofta buna!