Paine taraneasca cu tuica
PrinteazaPaine taraneasca cu tuica din: făină integrală, făină albă, făină albă superioară 000, apă călduţă, sare, zahăr, ulei, drojdie uscată, ţuică de casă.
- 100 g făină integrală
- 200 g făină albă
- 500 g făină albă superioară 000
- 250 ml apă călduţă
- 2 linguriţe sare
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură ulei
- 1 1/2 pliculeţ drojdie uscată
- 50 ml ţuică de casă
Mod de reparare:
încălzeşti apa, pui sarea, zahărul şi ţuica, după care torni în tava cuptorului. Adaugi apoi amestecul de făină şi drojdia.
Alegi programul şi maşina îşi face singură treaba: frământă, dospeşte, iar în final semnalizează când pâinea este gata.
Ţuica de casă ajută ca pâinea să fie mai pufoasă şi să dospească mai repede.
Pofta buna!