Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnati si brânză
PrinteazaPâine ţărănească umplută cu salată de cârnati si brânză din: paine taraneasca, carnati polonezi, cascaval, ridichi, castarvete de salata, patrunjel, otet din vin, ulei de masline, sare, piper, zahar.
- 1 paine taraneasca potrivit de mare si proaspata
- 400 g carnati polonezi fierti
- 250 g branza Emmentaler sau cascaval
- 1 legatura ridichi
- 1/2 castravete de salata
- 2 linguri patrunjel tocat
- 5 linguri otet din vin sau otet balsamic
- 7 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Scoţi cu grijă membrana artificială de la cârnaţii polonezi şi îi tai în feliuţe subţiri, apoi în bastonaşe. De la brânză îndepărtezi coaja şi o tai în bucăţi mici. Speli ridichile şi castravetele şi le ştergi cu un prosop. Cureţi ridichile şi le feliezi.
Castravetele îl tai pe lungime, apoi în felii subţiri. Pui toate ingredientele într-un castron şi le amesteci. Faci un sos de marinată din oţet, ulei, sare, piper şi puţin zahăr. Torni dressingul peste salată, adaugi pătrunjelul şi amesteci totul cu atenţie.
Tai un capac pâinii şi scobeşti miezul. Umpli pâinea cu salată şi o aduci la masă imediat.
Pâine ţărănească umplută cu salată de cârnati si brânză
Pofta buna!