Paine taraneasca

Printeaza

Paine taraneasca din: faina integrala, faina alba, faina alba superioara 000, apa, sare, zahar, ulei, drojdie uscata, tuica de casa.

 

Ingrediente: Paine taraneasca

  • 100 g faina integrala
  • 200 g faina alba
  • 500 g faina alba superioara 000
  • 250 ml apa calduta
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1/2 pliculet drojdie uscata
  • 50 ml tuica de casa

 

Mod de preparare:

Incalzesti apa, pui sarea, zaharul si tuica, dupa care torni in tava cuptorului. Adaugi apoi amestecul de faina si drojdia.

Alegi programul si masina isi face singura treaba: framanta, dospeste, iar in final semnalizeaza cand painea este gata.

Tuica de casa ajuta ca painea sa fie mai pufoasa si sa dospeasca mai repede.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Aperitiv cu paine prajita

Aperitiv cu paine prajita din: ulei de masline, usturoi, masline, cimbru, busuioc, oregano, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 1/4 cană de ulei de măsline 1 cățel de usturoi tocat 8 măsline tocate 1/4 linguriță cimbru 1/4 linguriță de busuioc 1/4 linguriță oregano 1/4 lingurita patrunjel piper negru măcinat, după gust sare, dupa gust Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Paine rotunda de casa

Paine rotunda de casa din: faina, apa, sare, drojdie. Ingrediente: 3 căni de făină 1 1/2 cană de apă caldă 1 1/2 linguriță sare 2 lingurite de drojdie uscata       Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecați sarea și apa. Se dizolvă drojdia în acest amestec și se lasă să stea câteva minute. […]

 

Reteta zilei: Paine cu ovaz

Paine cu ovaz din: apa, lapte, drojdie, miere, faina, ovaz, unt, sare. Ingrediente: 1 cană de apă 1 cană lapte 2 ¼ lingurițe drojdie uscată 2 linguri miere 2 ½ căni făină integrala 2 căni făină 1 ceașcă ovăz 4 linguri unt, topit și răcit 1 lingură sare Mod de preparare: Turnați apă și lapte […]

 

Reteta zilei: Paine cu unt si cheddar

Paine cu unt si cheddar din: unt, usturoi, ceapa verde, paine, cheddar, patrunjel. Ingrediente: 100gr unt 1 catel usturoi, decojit și tocat 1 legatura ceapa verde, tocata 1 paine rotunda 500gr branza cheddar, rasa 1 legatura pătrunjel proaspăt, tocat   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Pregatiti o tava. Într-un bol topiti untul și […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.