Aperitiv cu paine prajita din: ulei de masline, usturoi, masline, cimbru, busuioc, oregano, patrunjel, piper, sare. Ingrediente: 1/4 cană de ulei de măsline 1 cățel de usturoi tocat 8 măsline tocate 1/4 linguriță cimbru 1/4 linguriță de busuioc 1/4 linguriță oregano 1/4 lingurita patrunjel piper negru măcinat, după gust sare, dupa gust Mod de preparare: […]
Paine taraneasca
PrinteazaPaine taraneasca din: faina integrala, faina alba, faina alba superioara 000, apa, sare, zahar, ulei, drojdie uscata, tuica de casa.
- 100 g faina integrala
- 200 g faina alba
- 500 g faina alba superioara 000
- 250 ml apa calduta
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar
- 1 lingura ulei
- 1/2 pliculet drojdie uscata
- 50 ml tuica de casa
Mod de preparare:
Incalzesti apa, pui sarea, zaharul si tuica, dupa care torni in tava cuptorului. Adaugi apoi amestecul de faina si drojdia.
Alegi programul si masina isi face singura treaba: framanta, dospeste, iar in final semnalizeaza cand painea este gata.
Tuica de casa ajuta ca painea sa fie mai pufoasa si sa dospeasca mai repede.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Paine rotunda de casa
Paine rotunda de casa din: faina, apa, sare, drojdie. Ingrediente: 3 căni de făină 1 1/2 cană de apă caldă 1 1/2 linguriță sare 2 lingurite de drojdie uscata Mod de preparare: Într-un castron mare, amestecați sarea și apa. Se dizolvă drojdia în acest amestec și se lasă să stea câteva minute. […]
Reteta zilei: Paine cu ovaz
Paine cu ovaz din: apa, lapte, drojdie, miere, faina, ovaz, unt, sare. Ingrediente: 1 cană de apă 1 cană lapte 2 ¼ lingurițe drojdie uscată 2 linguri miere 2 ½ căni făină integrala 2 căni făină 1 ceașcă ovăz 4 linguri unt, topit și răcit 1 lingură sare Mod de preparare: Turnați apă și lapte […]
Reteta zilei: Paine cu unt si cheddar
Paine cu unt si cheddar din: unt, usturoi, ceapa verde, paine, cheddar, patrunjel. Ingrediente: 100gr unt 1 catel usturoi, decojit și tocat 1 legatura ceapa verde, tocata 1 paine rotunda 500gr branza cheddar, rasa 1 legatura pătrunjel proaspăt, tocat Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Pregatiti o tava. Într-un bol topiti untul și […]
Pofta buna!