Pâine de Secară Tradițională din: faina de secara integrala, apa, drojdie, sare, miere, seminte de chimen. Pâinea de secară este un aliment de bază în multe culturi, apreciată pentru gustul său distinctiv și beneficiile sale nutriționale. Această rețetă redă esența și autenticitatea, oferindu-vă o pâine de secară sățioasă și aromată, perfectă pentru orice masă a […]
Paine cu tarate, germeni de grau si fulgi de secara
PrinteazaPaine cu tarate, germeni de grau si fulgi de secara din: făină de grâu, tărâţe cu germeni de grâu, fulgi de secară, drojdie proaspătă, zahar, ulei, sare, otet, apa.
Ingrediente:
- 1 kg făină de grâu
- 50 g tărâţe cu germeni de grâu
- 50 g fulgi de secară
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 linguriţă zahăr
- 1 lingură ulei
- 1 lingură cu sare
- 1 linguriţă oţet
- 600 ml apă
Mod de preparare:
Cerni făina şi o amesteci cu tă-râţele cu germeni de grâu, cu fulgii de secară, sarea şi oţetul.
Intr-un castron pui drojdia proaspătă, sfărâmată, zahărul, uleiul, 2-3 linguri de făină simplă (neamestecată cu celelalte ingrediente) şi apa mai călduţă.
Le amesteci pe toate, apoi le laşi vreo 10 minute la dospit. în făina pregătită într- un castron mai mare, torni maiaua şi începi să frămânţi până se încorporează toată făina.
Vei obţine un aluat destul de consistent.
Laşi aluatul la dospit cam 30 de minute la loc ferit de curenţi de aer, după care frămânţi din nou, pe urmă îl pui în tava unsă cu ulei şi îl introduci în cuptorul încins la foc puţin mai mare decât mediu, timp de 50 de minute.
După coacere, stropeşti pâinea cu apă, cu mâna udă, pentru a nu fi coaja mult prea crocantă.
Paine cu tarate, germeni de grau si fulgi de secara
Pofta buna!
Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană
Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană. Pâinea, un simbol al vieții și al ospitalității, are o istorie îndelungată și fascinantă, care reflectă evoluția societăților umane de-a lungul mileniilor. Acest aliment de bază, în esență simplu, a suferit transformări remarcabile, adaptându-se la culturi, tehnologii și necesități nutritive diverse. De la […]
Pofta buna!