Paine tartinata

Printeaza

Paine tartinata din: paine de casa, pasta de ansoa, unt, rosii, masline, ceapa, ceapa verde, busuioc, salata verde.

Ingrediente:

  • 1 pâine de casă mai mare de formă dreptunghiulară
  • 4 linguri cu pastă anşoa
  • 2 linguri cu unt
  • 5-6 roşii prunişoare
  • 200 g măsline
  • 2 cepe de apă sau 5 fire de ceapă verde
  • frunze de busuioc
  • salată verde

 

Mod de preparare Paine tartinata:

Tăiaţi pâinea felii subţiri şi o tartinaţi cu un amestec de pastă anşoa şi unt.

Pregătiţi legumele: ceapa o tocaţi peştişori, presăraţi cu sare, o lăsaţi câteva min şi o spălaţi.

Scurgeţi ceapa în prosop curat, împărţiţi pe fiecare felie de pâine puţină ceapă alături de măsline tocate şi felii de roşii tăiate pe latul legumei.

Decoraţi cu frunze de busuioc şi aşezaţi deasupra feliilor astfel pregătite alte felii de pâine.

Refaceţi pâinea şi o aşezaţi pe un platou pe care aţi pus multe frunze de salată verde.

Serviţi cu vin alb, dulce sau demisec.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.