Paine tartinata
PrinteazaPaine tartinata din: paine de casa, pasta de ansoa, unt, rosii, masline, ceapa, ceapa verde, busuioc, salata verde.
Ingrediente:
- 1 pâine de casă mai mare de formă dreptunghiulară
- 4 linguri cu pastă anşoa
- 2 linguri cu unt
- 5-6 roşii prunişoare
- 200 g măsline
- 2 cepe de apă sau 5 fire de ceapă verde
- frunze de busuioc
- salată verde
Mod de preparare Paine tartinata:
Tăiaţi pâinea felii subţiri şi o tartinaţi cu un amestec de pastă anşoa şi unt.
Pregătiţi legumele: ceapa o tocaţi peştişori, presăraţi cu sare, o lăsaţi câteva min şi o spălaţi.
Scurgeţi ceapa în prosop curat, împărţiţi pe fiecare felie de pâine puţină ceapă alături de măsline tocate şi felii de roşii tăiate pe latul legumei.
Decoraţi cu frunze de busuioc şi aşezaţi deasupra feliilor astfel pregătite alte felii de pâine.
Refaceţi pâinea şi o aşezaţi pe un platou pe care aţi pus multe frunze de salată verde.
Serviţi cu vin alb, dulce sau demisec.
Pofta buna!