Paine turceasca

Printeaza

Paine turceasca din: aluat, ulei, ceapa, usturoi, scortisoara, chimion, pudra de ardei, patrunjel, rosii, carne de miel, baba ganoush, lamaie, otet, muguri de pin.

 

Ingrediente:

  • 50 g aluat pentru pâine
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată în sferturi
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă pudră de chimion
  • 1/2 linguriţă pudră de ardei iute
  • 0 mână frunze de pătrunjel
  • 2 linguri de roşii uscate, pasate
  • 250 g carne tocată de miel

Pentru dressing:

  • 150 g baba ganoush sau salată de vinete
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline

Pentru servit:

  • 1 ceapă roşie, tăiată în inele subţiri
  • 50 ml oţet de vin roşu
  • 50 g muguri de pin prăjiţi
  • 1 lingură de pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Intinde aluatul într-o formă ovală (circa 35 x 25cm) şi aşază-l într-o tavă mare. Unge suprafaţa cu ulei de măsline şi acoperă-l cu folie alimentară. Lasă-l să se odihnească 30 de minute, cât timp pregăteşti toppingul.

Pune toate ingredientele pentru topping, cu excepţia cărnii, într-un robot mic de bucătărie şi mixează până când totul este tocat fin. Transferă compoziţia într-un bol mare, adaugă carnea de miel, asezonează bine, apoi amestecă totul cu mâinile, până la omogenizare.

Refrigerează toppingul până când ai nevoie de el.

Incinge cuptorul la 220°C. Intr-o cratiţă mică, înăbuşă inelele de ceapă roşie cu oţetul şi 1 lingură de apă până devin foarte moi, apoi lasă-le să se răcească.

Aşază bile de topping pe suprafaţa aliatului, distribuindu-le uniform şi apăsându-le uşor în aluat, însă fără a elimina prea mult aer. Coace pâinea 15-20 de minute sau până când aluatul a crescut şi s-a rumenit, iar carnea s-a pătruns şi s-a caramelizat pe margini.

Intre timp, pregăteşte dressingul. Pune toate ingredientele într-un bol şi amestecă-le. Păstrează dressingul în frigider până în momentul servirii.

Când pâinea s-a copt, transfer-o pe un tocător de lemn. Scurge ceapa şi presar-o deasupra. Cu lingura, pune jumătate din dressing pe pâine, păstrând restul pe post de sos.

Presară mugurii de pin şi pătrunjelul, apoi serveşte pâinea caldă.

Paine turceasca

Paine_turceasca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.