Paine turceasca
PrinteazaPaine turceasca din: aluat, ulei, ceapa, usturoi, scortisoara, chimion, pudra de ardei, patrunjel, rosii, carne de miel, baba ganoush, lamaie, otet, muguri de pin.
Ingrediente:
- 50 g aluat pentru pâine
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tăiată în sferturi
- 1 căţel de usturoi
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1 linguriţă pudră de chimion
- 1/2 linguriţă pudră de ardei iute
- 0 mână frunze de pătrunjel
- 2 linguri de roşii uscate, pasate
- 250 g carne tocată de miel
Pentru dressing:
- 150 g baba ganoush sau salată de vinete
- zeama de la 1 lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
Pentru servit:
- 1 ceapă roşie, tăiată în inele subţiri
- 50 ml oţet de vin roşu
- 50 g muguri de pin prăjiţi
- 1 lingură de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Intinde aluatul într-o formă ovală (circa 35 x 25cm) şi aşază-l într-o tavă mare. Unge suprafaţa cu ulei de măsline şi acoperă-l cu folie alimentară. Lasă-l să se odihnească 30 de minute, cât timp pregăteşti toppingul.
Pune toate ingredientele pentru topping, cu excepţia cărnii, într-un robot mic de bucătărie şi mixează până când totul este tocat fin. Transferă compoziţia într-un bol mare, adaugă carnea de miel, asezonează bine, apoi amestecă totul cu mâinile, până la omogenizare.
Refrigerează toppingul până când ai nevoie de el.
Incinge cuptorul la 220°C. Intr-o cratiţă mică, înăbuşă inelele de ceapă roşie cu oţetul şi 1 lingură de apă până devin foarte moi, apoi lasă-le să se răcească.
Aşază bile de topping pe suprafaţa aliatului, distribuindu-le uniform şi apăsându-le uşor în aluat, însă fără a elimina prea mult aer. Coace pâinea 15-20 de minute sau până când aluatul a crescut şi s-a rumenit, iar carnea s-a pătruns şi s-a caramelizat pe margini.
Intre timp, pregăteşte dressingul. Pune toate ingredientele într-un bol şi amestecă-le. Păstrează dressingul în frigider până în momentul servirii.
Când pâinea s-a copt, transfer-o pe un tocător de lemn. Scurge ceapa şi presar-o deasupra. Cu lingura, pune jumătate din dressing pe pâine, păstrând restul pe post de sos.
Presară mugurii de pin şi pătrunjelul, apoi serveşte pâinea caldă.
Paine turceasca
Pofta buna!