Painite umplute cu sunca afumata
PrinteazaPainite umplute cu sunca afumata din: franzele, unt, oua, sunca taraneasca, mustar, lapte, sare, piper, marar, gogosari.
- 4-6 franzele mici şi subţiri
- 2 linguri cu unt
- 2 ouă fierte tari
- 200 g şuncă ţărănească sau jambon
- 1 lingură cu muştar
- 1 ceaşcă plină cu lapte dulce
- sare
- piper măcinat
- mărar tocat
- 2 gogoşari
Mod de preparare:
Goliţi ffanzeluţele şi opriţi miezul de la două dintre ele. Turnaţi peste miez lapte dulce şi lăsaţi să se înmoaie bine.
Separat faceţi o pastă din: unt, muştar, sare, piper măcinat şi puţin lapte dulce, peste care amestecaţi ouăle date pe râzătoare, şuncă tăiată felii şi mărar tocat.
Omogenizaţi, amestecaţi cu miezul de franzelă înmuiat în lapte, frământaţi
2 min amestecul cu mâna şi umpleţi ffanzeluţele. Lăsaţi la rece 1 oră, serviţi pe un platou decorat cu felii de gogoşar crud sau murat, alături de un vin alb.
Serviţi pâiniţele tăiate felii groase.
Pofta buna!