Paine umpluta cu pui
PrinteazaPaine umpluta cu pui din: piept de pui, ceapa, ardei, morcovi, telina, usturoi, ulei, faina, zeama de lamaie, smantana, paine, sare, piper.
- 2 bucăţi piept de pui, dezosate, fără piele (200 g/bucata)
- 1 ceapă
- 1 ardei gras verde
- 2 morcovi
- 4 tije de ţelină
- 3 căţele usturoi
- 2 linguri ulei
- 2 linguriţe făină albă
- 125 ml supă de pui (din 1/2 cub condiment)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură smântână pentru gătit
- sare
- piper alb măcinat
- piper cayenne
- 1 pâine ţărănească rotundă (750 g)
Mod de preparare:
Tai carnea în cuburi. Cureţi ceapa, o tai fâşii, la fel şi ardeiul. Cureţi morcovii şi îi tai rondele subţiri. Speli ţelina, o cureţi şi o tai în felii subţiri.
Prăjeşti carnea într-o lingură de ulei, apoi o scoţi. Restul de ulei îl pui în zeama lăsată de la carne, apoi căleşti ceapa, ardeiul, morcovul şi ţelina la foc mediu, circa 3 minute, amestecând continuu.
Adaugi usturoiul tocat, mai laşi câteva minute, apoi presari făină. Adaugi supa de pui şi zeama de lămâie, iar la final carnea. Condimentezi cu sare, piper şi piper căyenne şi fierbi 10 minute.
Tai capacul de la pâine şi scobeşti interiorul, lăsând o crustă scoasă, de 2 cm. Adaugi smântână în tocăniţă, condimentezi cu sare şi piper, torni apoi tocăniţa în pâine şi serveşti imediat.
Paine umpluta cu pui
Pofta buna!