Paine umpluta cu pasta de dovleac
PrinteazaPaine umpluta cu pasta de dovleac din: paine, ou, seminte de mac, dovleac, ceapa, usturoi, supa crema de rosii, chimion, coriandru, sos de ardei iute, paine prajita, carnati, castraveti.
Ingrediente:
- 1 pâine mare rotundă
- 1 ou, bătut
- 100gr seminţe de mac
- 1/2 dovleac, cuburi
- 1 ceapă, tocată
- 2 căţei de usturoi, decojiţi
- 400g supă cremă de roşii
- câte 1 linguriţă de chimion şi coriandru măcinate
- 2 linguri sos de ardei iute
- pâine prăjită, carnati şi bastonaşe de castravete, pentru servit
Mod de preparare:
Taie partea de sus a pâinii, apoi scoate miezul, astfel încât să rămână doar coajă groasă de circa 2,5cm.
Poţi folosi miezul tăindu-l cuburi, pe care le prăjeşti şi le serveşti ulterior.
Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu oul bătut exteriorul acestui „cazan” şi capacul, apoi tăvăleşte-le prin seminţele de mac, pentru a forma o crustă – va fi mai uşor dacă întinzi întâi seminţele pe un platou mare.
Aşază „cazanul” şi’ „capacul” de pâine în tăvi, cu partea cu seminţele în sus şi coace-le 10 minute.
Dă în clocot o oală mare cu apă, sărată în prealabil. Pune în ea dovleacul, ceapa şi usturoiul şi fierbe-le până când primele două devin fragede.
Scurge-le bine, apoi pune-le în robotul de bucătărie sau în blender, împreună cu supa, condimentele, sosul de ardei, sare şi piper şi pasează totul până când obţii o pastă fină (sau pune-le înapoi în cratiţă şi pasează-le cu un blender vertical).
Pastrati deoparte.
Incalziti bine pasta de dovleac si transferati cu o lingură în „cazanul” de pâine, puneti capacul şi serviti cu paine prajita, cârnaţi si bastonaşe de castravete.
Paine umpluta cu pasta de dovleac
Pofta buna!