Socată cu Mentă: Răcoritoare și Aromată – Adăugarea mentei aduce un plus de prospețime și o notă deosebită acestei băuturi. Cu această rețetă simplă, vei putea prepara acasă o băutură revigorantă și aromată, care va fi cu siguranță apreciată de toată lumea. Ingrediente: 10-12 flori mari de soc, bine spălate 1 lămâie mare, tăiată […]
Paine umpluta cu vinete si cascaval
PrinteazaPaine umpluta cu vinete si cascaval din: paine, vinete, ulei de masline, oua, cascaval, lapte, verdeaţă (pătrunjel, mărar), sare, piper.
Ingrediente:
- 1 pâine
- 2 vinete
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 ouă
- 200 g caşcaval ras
- 1 cană lapte
- verdeaţă tocată (pătrunjel, mărar)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Paine umpluta cu vinete si cascaval: Cureţi vinetele de coajă şi le tai felii. Le prăjeşti în ulei, pui puţină sare pe ele şi le laşi la rece.
Pâinea o tai în două, o scobeşti pe jumătate de miez, iar cele două capace le stropeşti cu lapte până când se înmoaie.
In ele pui umplutura făcută din vinete; ouă bătute, caşcavalul ras şi verdeaţa tocată fin.
Uneşti cele două jumătăţi de pâine, pe care le dai la cuptor să se rumenească.
Serveşti pâinea tăiată felii cu puţină smântână deasupra şi/sau cu o salată.
Pofta buna!
Sepie cu Sos de Vin Alb și Usturoi
Sepie cu Sos de Vin Alb și Usturoi – un preparat rafinat și delicios, ideal pentru cei care apreciază fructele de mare și aromele mediteraneene. Sepia, cunoscută pentru carnea sa fragedă și gustul său delicat, se combină perfect cu un sos de vin alb și usturoi, creând o experiență culinară de neuitat. Această rețetă detaliată […]
Ciorbă de Roșii (Gazpacho Românesc)
Ciorbă de Roșii (Gazpacho Românesc): Rețeta Răcoritoare pentru Zilele Călduroase – ideală pentru zilele călduroase de vară. Această supă rece combină aroma intensă a roșiilor proaspete cu gustul revigorant al legumelor proaspete, oferind o explozie de savoare și nutrienți. Perfectă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă, ciorba de roșii este simplu de preparat […]