Paine de urdă

Printeaza

Paine de urdă

Ingrediente:

  • 250 g faină
  • 20 teci de fasole verde fină
  • 100 g urdă
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 50 g unt
  • 2 cartofi
  • 2 pahare de smântână
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică (se pot folosi orice fel de legume de sezon)

 

Mod de preparare:

Paine de urdă: Se amestecă într-un vas urda, untul, faina şi oul întreg se frământă bine cu mâna, se adaugă 1 lingură de apă ca să se lege dacă e nevoie .

Se face un guguloi, se acoperă cu o cârpă şi se lasă la frigider 1 oră şi apoi încă 1 sfert de oră la temperatura camerei. Se taie legumele cubuleţe şi se pun la fiert se scurg, se pun puţin la călit în unt şi se adaugă smântână, până se îngroaşă puţin.

Se lasă să se răcească se întinde aluatul în foaie groasă se pune umplutura în centru pe lungime ca un cârnat gros .

Se rulează foaia, se lipeşte bine la capete, să nu se desfacă se pune la cuptor 45 de minute, până se rumeneşte .

Se taie felii, care se oferă calde sau reci.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.