Paine pe vatra cu ardei capia
PrinteazaPaine pe vatra cu ardei capia din: faina, sare, ulei, drojdie, ardei capia asortati.
- 450 g făină
- 1 linguriţă sare
- ulei
- 1 plic drojdie uscată
- 4 ardei capia asortaţi
Mod de preparare:
Tai 2 ardei mărunt şi îi înăbuşi în puţin ulei. Tai şi ceilalţi ardei peştişori, îi freci cu puţină sare şi îi storci. Cerni făina pe planşetă, o amesteci cu drojdia şi sarea.
Faci o gaură în mijloc şi adaugi apă călduţă puţin câte puţin, punând făina peste apă şi amestecând. Ai nevoie cam de 1 cană cu apă. Adaugi ardeii căliţi şi amesteci.
Frămânţi aluatul până devine elastic. Laşi aluatul la dospit, într-un loc uscat şi fără curenţi de aer, până îşi dublează volumul.
Mai frămânţi apoi câteva minute, îl pui într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi mai laşi să se dospească 1 sfert de oră.
Ungi cu apă pe deasupra, presari sare şi ardeii tăiaţi peştişori. Dai forma la cuptorul de vatră pentru 30 de minute.
Pofta buna!