Paine pe vatra cu ardei capia

Printeaza

Paine pe vatra cu ardei capia din: faina, sare, ulei, drojdie, ardei capia asortati.

Ingrediente:Paine pe vatra cu ardei capia

  • 450 g făină
  • 1 linguriţă sare
  • ulei
  • 1 plic drojdie uscată
  • 4 ardei capia asortaţi

 

 

Mod de preparare:

Tai 2 ardei mărunt şi îi înăbuşi în puţin ulei. Tai şi ceilalţi ardei peştişori, îi freci cu puţină sare şi îi storci. Cerni făina pe planşetă, o amesteci cu drojdia şi sarea.

Faci o gaură în mijloc şi adaugi apă călduţă puţin câte puţin, punând făina peste apă şi ames­tecând. Ai nevoie cam de 1 cană cu apă. Adaugi ardeii căliţi şi amesteci.

Frămânţi aluatul până devi­ne elastic. Laşi aluatul la dospit, într-un loc uscat şi fără curenţi de aer, până îşi dublează volumul.

Mai frămânţi apoi câteva minute, îl pui într-o formă tape­tată cu hârtie de copt şi mai laşi să se dospească 1 sfert de oră.

Ungi cu apă pe deasupra, presari sare şi ardeii tăiaţi peştişori. Dai forma la cuptorul de vatră pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.