Paine umpluta cu piept de pui din: piept de pui, ceapa, ardei, morcovi, telina, usturoi, ulei, faina, zeama de lamaie, smantana, paine, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui, dezosate, fără piele 1 ceapă 1 ardei gras verde 2 morcovi 4 tije de ţelină 3 căţele usturoi 2 linguri ulei 2 linguriţe făină albă 125 […]
Paine pe vatra
PrinteazaPaine pe vatra din: faina, sare, ulei, drojdie uscata, ardei capia.
- 450 g faina
- 1 lingurita sare
- ulei
- 1 plic drojdie uscata
- 4 ardei capia asortati
Mod de preparare:
Tai 2 ardei marunt si ii inabusi in putin ulei. Tai si ceilalţi ardei pestisori, ii freci cu putina sare si ii storci.
Cerni faina pe planseta, o amesteci cu drojdia si sarea. Faci o gaura in mijloc si adaugi apa calduta putin cate putin, punand faina peste apa si amestecand.
Ai nevoie cam de 1 cana cu apa. Adaugi ardeii caliti si amesteci. Framanti aluatul pana devine elastic.
Lasi aluatul la dospit, intr-un loc uscat si fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.
Mai framanti apoi cateva minute, il pui intr-o forma tapetata cu hartie de copt si mai lasi sa dospeasca 15 minute.
Ungi cu apa pe deasupra, presari sare si ardeii taiati pestisori. Dai la cuptor 30 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Paine cu dovlecei si ou
Paine cu dovlecei si ou din: dovlecei, faina, praf de copt, zahar, sare, oua, unt, nucsoara, unt, patrunjel. Ingrediente: 700 g dovlecei 400 g făină 2 linguriţe praf de copt 2 linguriţe zahăr o linguriţă sare 2 ouă 170 g unt topit nucşoară unt pentru tăvi o legătură pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se curăţă […]
Pofta buna!