Pâine de Secară Tradițională din: faina de secara integrala, apa, drojdie, sare, miere, seminte de chimen. Pâinea de secară este un aliment de bază în multe culturi, apreciată pentru gustul său distinctiv și beneficiile sale nutriționale. Această rețetă redă esența și autenticitatea, oferindu-vă o pâine de secară sățioasă și aromată, perfectă pentru orice masă a […]
Paine
PrinteazaPaine din: faina de naut, apa, sare, chimion, ulei de masline.
- o cana de faina de naut
- o cana si un sfert de apa
- jumatate de lingurita de sare
- un sfert de lingurita de chimion pisat
- 2 linguri si jumatate de ulei de masline
Mod de preparare:
Amestecati făina, apa, sarea şi jumătate din cantitatea de ulei.
Lăsaţi recipientul deoparte cel puţin 2 ore (preferabil peste noapte) la temperatura camerei, acoperit.
Preîncălziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Intr-o oală de fontă încălzită în cuptor şi unsă cu ulei, turnaţi o treime din aluat şi întindeti bine.
Coaceti 12-14 minute, până se rumenesc bine marginile. Repetaţi cu restul de aluat.
Paine
Pofta buna!
Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană
Istoria și Evoluția Pâinii: De la Plăcintele Preistorice la Pâinea Sourdough Contemporană. Pâinea, un simbol al vieții și al ospitalității, are o istorie îndelungată și fascinantă, care reflectă evoluția societăților umane de-a lungul mileniilor. Acest aliment de bază, în esență simplu, a suferit transformări remarcabile, adaptându-se la culturi, tehnologii și necesități nutritive diverse. De la […]
Paine – Istorie, beneficii si retete
Paine – Istorie, beneficii si retete. Pâinea este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și a jucat un rol semnificativ în istoria și dieta umană de-a lungul timpului. Istorie: Pâinea este una dintre cele mai vechi alimente cunoscute. Se crede că a fost produsă pentru prima dată cu aproximativ 10.000 de […]
Pofta buna!