Pastramă de Mistreț – o delicatesă deosebită, apreciată pentru gustul său robust și textura sa fermă. Provenind din carnea de mistreț, această pastramă aduce o aromă intensă și o experiență culinară autentică, fiind perfectă pentru cei care doresc să exploreze savoarea vânatului în preparatele lor. Ingrediente: Carne de mistreț (1 kg): Aleasă din partea de […]
Painica cu faina de orez
PrinteazaPainica cu faina de orez din: faina, piure, susan, amidon, sare, praf de copt, busuioc, ceapa, unt.
Ingrediente:
- 2 căni piure de cartofi
- 1 cană faină de orez
- câte 1/2 cană amidon de porumb/cartofi şi unt topit şi răcorit
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă sare
- câte 2 linguriţe seminţe de susan alb şi susan negru
- câte 1 linguriţă busuioc uscat şi ceapă uscată
- câte 1/2 linguriţă pulbere de usturoi şi sare
- 50 ml unt topit şi răcorit
Mod de preparare:
Painica cu faina de orez: face, în primul rând, piureul de cartofi. Se curăţă 4 cartofi mari, se taie cubuleţe şi se fierb în apă.
Când sunt gata, se scurg de apă şi se face piureul, care apoi se lasă la răcit.
amestecă cu făina de orez, amidonul, oul, sarea, praful de copt şi untul topit şi răcorit.
obţine un aluat omogen, neelastic, uşor lipicios, care se lasă învelit la frigider, pentru 1 oră.
încinge cuptorul la 20°C şi se tapetează o tavă pătrată cu hârtie de copt.
Aluatul se împarte în 8-10 bucăţi, se fac biluţe şi apoi cu mâna, direct pe foaia de copt, se aplatizează frumos.
unge fiecare pâinică cu unt topit şi se presară deasupra mixul de susan alb + susan negru + busuioc + ceapă + usturoi + sare. Se coc pâinicile cam 20 de minute, până când devin aurii pe margine.
Cum se scot din cuptor, se ung cu unt şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!
Porc în Sos de Unt și Mere: e o rețetă clasică, cu arome dulci și bogate, perfectă pentru un prânz sau o cină reconfortantă. Combinația de carne suculentă de porc cu dulceața merelor și bogăția untului creează un fel de mâncare irezistibil, care impresionează prin simplitate și gust. Ingrediente: 4 cotlete de porc (aproximativ 150-200 […]