Pâinici cu ardei si kaizer
PrinteazaPâinici cu ardei si kaizer din: faina, drojdie, ulei de masline, apa, ou, kaizer, ardei gras, ceapa verde, usturoi verde, fenicul, sare, piper, ulei de masline.
- 450 g faina
- 15 g drojdie
- doua linguri cu ulei de masline
- 250 ml apa
- un ou
- 200 g kaizer
- un ardei gras
- doua fire de ceapa verde
- un fir de usturoi verde
- o bucata de fenicul
- o jumatate de lingurita cu sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Kaizerul se taie cubuleţe şi se pune într-un bol. Feniculul se spală, se tocă mărunt şi se pune lângă kaizer.
Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge o tigaie, se pune kaizerul şi se prăjeşte fără ulei.
Se adaugă feniculul şi ardeiul tăiat cubuleţe şi se prăjesc încă cinci minute.
Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu sarea şi se toarnă peste făină. Se adaugă uleiul, oul şi piper.
Se frământă până se obţine un aluat elastic, nelipi- cios, se adaugă kaizerul şi legumele prăjite, ceapa şi usturoiul verde.
Se frământă încă o dată, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Se împarte aluatul în bucăţi, se modelează sub formă de bile, se aşază pe o tavă presărată cu făină şi se lasă la dospit 20 de minute.
Se coc la foc mediu 25-30 de minute şi se servesc imediat.
In aluat se mai pot adauga si masline feliate sau tocate marunt.
Pâinici cu ardei si kaizer
Pofta buna!