Painici cu branza si carnaciori
PrinteazaPainici cu branza si carnaciori din: faina, lapte, drojdie, ulei, sare, zahar, carnaciori, cascaval, lapte, ou.
- 300 g făină
- 150 ml lapte
- 12,5 g drojdie proaspătă
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de zahăr
- 100 g cârnăciori
- 100 g caşcaval
- 130 ml lapte
- 1 ou
Mod de preparare:
Desfă drojdia în 50 ml de lapte călduţ. Adaugă zahărul. Lasă deoparte 10 minute. Cerne făina, adaugă drojdia, uleiul de măsline, restul de lapte călduţ, sarea şi frământă un aluat omogen.
Lasă la crescut până îşi dublează volumul.
Intinde aluatul, împarte-l în câteva pătrate. Pune pe fiecare cubuleţe de caşcaval şi cârnăciori. Sigilează pâinicile, unge-le cu ou bătut cu lapte şi presară caşcaval.
Coace-le 30 de minute, până se rumenesc.
Pofta buna!