Painici cu seminte
PrinteazaPainici cu seminte din: faina, ulei, drojdie, zahar, seminte.
- 420 g făină de grâu
- 12 linguri făină de porumb
- 6 linguri ulei
- 400 ml apă
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriţă zahăr
- 2 linguriţe sare
- seminţe de susan seminţe de in
- seminţe de mac
- seminţe de chimen
- 2 gălbenuşuri, pentru uns
Mod de preparare:
Amesteci apa călduţă cu drojdia, zahărul şi 5 linguri de făină de porumb. Laşi amestecul deoparte 15 minute. Ulterior, combini maiaua obţinută cu făina cernută, restul de făină de porumb, sarea şi uleiul.
Frămânţi până obţii un aluat moale şi elastic. Il acoperi şi-l laşi la loc cald o oră.
Impărţi aluatul în 12 părţi egale. Fiecare bucată o modelezi fie sub formă de chiflă, fie sub formă de pâine împletită şi le aşezi pe o tavă tapetată.
Le acoperi cu un prosop 30 de minute. Ulterior, le ungi cu gălbenuşurile bătute şi le presari cu seminţe.
Coci pâinicile 30 de minute la 180 °C, apoi 10-15 minute la 210 °C, până se rumenesc frumos.
Pofta buna!