Pâinici cu spanac şi brânză de capră
PrinteazaPâinici cu spanac şi brânză de capră din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei, sare, spanac, branza de capra, seminte de in, ou.
- 500 g faina alba
- 25 g drojdie
- 300 ml lapte
- 1/2 lingurita zahar
- 3 linguri ulei
- 1/2 lingurita sare
- 500 g spanac
- 250 g branza de capra
- seminte de in
- 1 ou pentru uns
Mod de rpeparare:
Prepari întâi maiaua: într-un bol mic pui drojdia zdrobită, zahărul, 300 ml lapte călduţ şi o lingură de făină. Amesteci bine, pui un prosop deasupra peste bol şi laşi până când maiaua îşi dublează volumul. Intr- un alt bol pui făina cernută, sarea şi amesteci bine, apoi adaugi maiaua.
Frămânţi, adaugi uleiul şi frămânţi iar, până când aluatul nu se mai prinde de mâini. Acoperi bolul cu un prosop şi laşi la loc cald, ferit de curent timp de 40 de minute. Intre timp, speli spanacul şi îl opăreşti timp de 1 minut, laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu brânza de capră.
După ce a crescut aluatul, îl împărţi în părţi egale. Pe masa de lucru întinzi o parte din aluat, pui deasupra crema de spanac şi brânză, apoi rulezi uşor. Tai pe marginile ruloului bucăţi egale de aluat şi le desprinzi alternativ, una în dreapta, una în stânga.
Pui pâinicile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu oui şi presari deasupra seminţe de in. Dai la cuptorul încins la 180 de grade timp de 35-40 de minute. Poţi servi pâinicile calde sau reci.
Pâinici cu spanac şi brânză de capră
Poftă bună!