“Painici” din vita cu bacon

Printeaza

Painici din vita cu bacon din: ulei, ceapa, bacon afumat, paprika, pesmet, carne tocata de vita, ou, usturoi, passata de rosii, marmelada de ceapa, busuioc.

 

Ingrediente:Painici din vita cu bacon

  • 1 lingură de ulei, plus extra pentru uns
  • 1 ceapă, tocată
  • 200g cubuleţe de bacon afumat
  • 1 linguriţă de paprika afumată
  • 50g de pesmet proaspăt
  • 500g carne tocată de vită
  • 1 ou
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 500g passata de roşii
  • 2 linguri marmeladă de ceapă
  • 1 legătură mică de busuioc, doar frunzele

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C.

Incinge uleiul într-o cratiţă mare şi căleşte ceapa şi baconul, până când ceapa se înmoaie, iar baconul se pătrunde şi devine auriu pe margini, la cratiţa de pe foc şi adaugă paprika afumată, pesmetul, carnea tocată, oul şi jumătate din usturoiul zdrobit.

Asezonează şi amestecă bine.

Unge cu puţin ulei o tavă de chec de 450g şi umple-o cu compoziţia de carne. întinde 1 lingură marmeladă de ceapă peste compoziţie,in mod uniform, şi dă tava la cuptor pentru 35-40 de minute.

Intre timp, toarnă passata într-o cratiţă la foc mic, adaugă restul de usturoi, restul de marmeladă de ceapă şi jumătate din cantitatea de busuioc. Asezonează, amestecă şi încălzeşte sosul la foc mic.

Când franzela de carne este făcută, scoate-o din cuptor şi las-o deoparte câteva minute, înainte de a o răsturna pe o farfurie pentru a o felia.

Serveşte feliile cu sos de roşii şi cu restul de busuioc presărat deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Mix de porc cu vita in crusta de bacon

Mix de porc cu vita in crusta de bacon din: ulei de masline, ceapa, usturoi, porc, vita, oua, cimbru, condimente, otet balsamic, pesmet, bacon. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 1 cană de ceapă cuburi 6 căței de usturoi tocat 1 kg carne tocata de porc 1 kg de carne de vită tocata 2 oua […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.