Pâinici cu pastă de măsline
PrinteazaPâinici cu pastă de măsline din: masline, paine, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, faina, apa, drojdie.
- 200 g masline
- 2 felii de paine
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 3 lingurite cu zeama de lamaie
- sare
- pentru aluat:
- 300 g faina
- 200 ml apa
- 60 ml ulei
- 15 g drojdie
- sare
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în puţină apă călduţă. Separat, cerne făina împreună cu un praf de sare. Fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia şi restul de apă.
Frământă aceste ingrediente şi toarnă treptat uleiul. Acoperă aluatul şi lasă-l să crească, la loc ferit de curent, intre timp, scoate sâmburii măslinelor folosind un pahar cu fundul drept, cu care presezi fiecare măslină.
Pasează-le apoi cu blenderul, împreună cu feliile de pâine înmuiate în apă şi stoarse.
Adaugă usturoiul zdrobit şi încorporează uleiul treptat, ca la maioneză. La final, stropeşte cu zeamă de lămâie şi potriveşte gustul de sare.
Intinde aluatul într-o foaie nu foarte groasă. Taie dreptunghiuri potrivit de mari. Pune pe jumătate o linguriţă cu pastă de măsline şi acoperă cu cealaltă parte.
Decorează cu fâşii subţiri de aluat, apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Unge-le cu puţin ulei de măsline şi coace-le la cuptor, la foc moderat, 4045 de minute.
Pâinici cu pastă de măsline
Pofta buna!
Asta o s-o incerc si eu 🙂