Painici pufoase

Printeaza

Painici pufoase din: faina, apa calduta, drojdie, sare, patrunjel, usturoi, unt, sare.

Ingrediente:Painici_pufoase

pentru aluat:

  • 350 g faina
  • 220 ml apa calduta
  • 1/2 pliculet cu drojdie uscata (circa 4 g)
  • 1 lingurita cu sare

pentru umplutura:

  • 6-7 fire de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • 70 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerne făina şi amestec-o uşor cu drojdia şi sarea. Fă în mijloc o mică adâncitură, toarnă treptat apa călduţă şi frământă uşor.

Acoperă aluatul şi lasă-l să se odihnească minimum o oră. Intre timp, freacă untul cu pătrunjelul tocat, 5-6 căţei de usturoi zdrobiţi şi un praf de sare.

Rupe bucăţi din aluat şi întinde-le uşor. Unge cu pasta de unt usturoiat şi rulează.

Aşază pâinicile într-o tavă, crestează din loc în loc, bagă felii de usturoi şi coace la cuptor, la foc moderat, circa 45 de minute.

 

Painici pufoase

Painici_pufoase

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Painici cu seminte de mac

Painici cu seminte de mac

Painici cu seminte de mac din: faina, ulei, drojdie, zahar, seminte. Ingrediente: 400 g făină de grâu 12 linguri făină de porumb 6 linguri ulei 400 ml apă 7 g drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sare seminţe de mac 2 gălbenuşuri, pentru uns   Mod de preparare: Amesteci apa călduţă cu drojdia, zahărul şi […]

 

Painici in ghivece

Painici cu seminte

Painici cu seminte din: faina, ulei, drojdie, zahar, seminte. Ingrediente: 420 g făină de grâu 12 linguri făină de porumb 6 linguri ulei 400 ml apă 7 g drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sare seminţe de susan seminţe de in seminţe de mac seminţe de chimen 2 gălbenuşuri, pentru uns   Mod de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.