Painici umplute cu ciulama
PrinteazaPainici umplute cu ciulama din: faina, drojdie, zahar, chimen, coriandru, sare, unt, oua, piper, piept de pui, ceapa, morcovi, smantana, sare.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingura cu zahăr
- 1 vârf de cuţit cu chimen măcinat
- 1 vârf de cuţit cu coriandru măcinat
- 1 linguriţă cu sare
- 15 g unt sau untură
- 2 ouă
- piper
Ingrediente ciulama:
- 2 piepţi de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 200 g unt
- 100 g făină
- 250 g smântână
- sare
Mod de preparare Painici umplute cu ciulama:
Amestecă făina cu drojdie, condimente, sare, zahăr şi unt. Toarnă 1/4 l de apă călduţă.
Incorporează ouăle, frământă şi lasă la dospit 30 de minute. Modelează painicile de dimensiunea dorită şi coace-le la cuptor 35-45 de minute.
Fierbe carnea tăiată fâşii. Adaugă sare, ceapa şi morcovii. După ce a fiert carnea, strecoară supa.
Amestecă pe foc 500 ml de supă cu unt şi puţin piper. După ce s-a topit, încorporează făina şi apoi smântână.
Dacă vrei, mai subţiază cu supă.
Adaugă carnea şi lasă să mai dea într-un clocot. Scoate miezul de pâine şi umple cu ciulama fierbinte.
Pofta buna!