Painici umplute cu ciulama

Printeaza

Painici umplute cu ciulama din: faina, drojdie, zahar, chimen, coriandru, sare, unt, oua, piper, piept de pui, ceapa, morcovi, smantana, sare.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingura cu zahăr
  • 1 vârf de cuţit cu chimen măcinat
  • 1 vârf de cuţit cu coriandru măcinat
  • 1 linguriţă cu sare
  • 15 g unt sau untură
  • 2 ouă
  • piper

Ingrediente ciulama:

  • 2 piepţi de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 g unt
  • 100 g făină
  • 250 g smântână
  • sare

 

 

Mod de preparare Painici umplute cu ciulama:

Amestecă făina cu drojdie, condimente, sare, zahăr şi unt. Toarnă 1/4 l de apă călduţă.

Incor­porează ouăle, frământă şi lasă la dospit 30 de minute. Modelează painicile de dimensiunea dorită şi coace-le la cuptor 35-45 de minute.

Fierbe carnea tăiată fâşii. Adaugă sare, ceapa şi morcovii. După ce a fiert carnea, strecoară supa.

Amestecă pe foc 500 ml de supă cu unt şi puţin piper. După ce s-a topit, încor­porează făina şi apoi smântână.

Dacă vrei, mai subţiază cu supă.

Adaugă carnea şi lasă să mai dea într-un clocot. Scoate miezul de pâine şi umple cu ciulama fierbinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.