Painici umplute cu carne de curcan
PrinteazaPainici umplute cu carne de curcan din: carne de curcan, painici, crema de branza, usturoi, chives, lapte, ardei, sare, piper.
- 500 g carne de curcan
- 4 pâinici (pite)
- 150 g cremă de brânză
- 1 căţel de usturoi
- 5 fire de chives
- 1 lingură cu lapte
- 1 ardei gras roşu
- 1 salată verde
- sare
- piper măcinat
- 2 crenguţe de cimbru
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1/2 castravete
- 2 crenguţe de mentă
- 200 ml iaurt cremos
- 1 lingură cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru sos, dă pe râzătoare castravetele, stoarce-l şi pune-l într-un castronel împreună cu menta tocată mărunt, iaurtul şi uleiul de măsline.
Omogenizează, acoperă cu folie si dă la rece.
Amestecă bine crema de brânză, frunzele de chives tocate mărunt, usturoiul dat pe râzătoare şi laptele. Lasă deoparte.
Taie carnea în patru felii, bate-le cu ciocanul de şniţele, condimentează-le si rumeneşte-le în tigaie. Taie ardeiul julien, iar salata în bucăţi mari.
Taie pitele într-o parte pentru a forma un buzunar. Unge interiorul cu o lingură generoasă de cremă de brânză aromatizată, adaugă o felie de carne, ardei gras şi frunze de salată şi serveşte cu sosul de iaurt.
Pofta buna!