Painici umplute cu carne de vita
PrinteazaO reteta delicioasa de painici umplute cu: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, rosii, faina, unt, bere, drojdie, sare, miere.
- 300 g carne de vită
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 căţei de usturoi
- pătrunjel
- 2 roşii
Ingrediente aluat:
- 3 căni cu făină
- 75 g unt
- 350 ml bere blondă
- 1 linguriţă cu drojdie uscată
- 5 g sare
- 1 linguriţă cu miere
Mod de preparare:
Frământă făina cu sarea, drojdia uscată, mierea, untul topit şi berea încălzită puţin. Strânge în formă de minge, presară făină şi lasă la crescut cam o oră. Căleşte ceapa.
Adaugă carnea de vită tăiată în fâşii şi un praf de sare.
Toarnă puţină apă şi lasă să fiarbă. Când carnea e pătrunsă, pune ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat. Presară un praf de piper şi cimbru şi lasă să dea în câteva clocote, întinde din aluat cercuri.
Pune umplutură şi pliază uşor aluatul în mijloc. Pune-le într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată. Coace la cuptor 45 de minute.
Painici umplute cu carne de vita
Pofta buna!