Painici umplute cu ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de painici umplute cu: ciuperci, ceapa, ardei gras, ulei, sare, faina, drojdie.
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 2 ardei graşi
- ulei
- sare
Ingrediente aluat:
- 3 căni cu făină
- 1 cană cu apă călduţă
- 1 pliculeţ cu drojdie uscată
- 1 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă făina proaspăt cernută cu sarea şi drojdia uscată. Fă în mijloc o adâncitură şi toarnă apa călduţă. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat bine legat. Acoperă-l şi lasă-l la dospit o oră.
Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă ardeiul şi ciupercile tocate mărunt.
Presară un praf de sare şi lasă să se înăbuşe, împarte aluatul de pâine în 10-12 bucăţi.
Intinde-le cu palma şi pune în mijloc umplutură. Pliază bine şi cu palmele umezite în ulei dă-le formă rotundă.
Aşază-le într-o tavă şi coace-le la cuptor, la foc moderat, 45-50 de minute.
Painici umplute cu ciuperci
Pofta buna!