Painici umplute cu ciuperci

Printeaza

O reteta delicioasa de painici umplute cu: ciuperci,  ceapa, ardei gras, ulei, sare, faina, drojdie.

Ingrediente:Painici umplute cu ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 ardei graşi
  • ulei
  • sare

Ingrediente aluat:

  • 3 căni cu făină
  • 1 cană cu apă călduţă
  • 1 pliculeţ cu drojdie uscată
  • 1 linguriţă cu sare

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă făina proaspăt cernută cu sarea şi drojdia usca­tă. Fă în mijloc o adâncitură şi toarnă apa călduţă. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat bine legat. Acoperă-l şi lasă-l la dospit o oră.

Intre timp, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă ardeiul şi ciu­percile tocate mărunt.

Presară un praf de sare şi lasă să se înăbuşe, împarte aluatul de pâine în 10-12 bucăţi.

Intinde-le cu palma şi pune în mijloc umplutură. Pliază bine şi cu palmele umezite în ulei dă-le formă rotundă.

Aşază-le într-o tavă şi coace-le la cuptor, la foc moderat, 45-50 de minute.

Painici umplute cu ciuperci

Painici umplute cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.