Painici umplute cu legume
PrinteazaO reteta delicioasa de painici umplute cu: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare, zahar.
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 300 g ciuperci
- 1 ţelină
- 2 linguri cu lapte
- pătrunjel
- sare
- 1 ceapă
Ingrediente aluat:
- 250 g iaurt
- 1 ou
- 280 g făină
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 1 linguriţă cu sare
- 1/2 linguriţă cu zahăr
Mod de preparare:
Amestecă făina cu praful de copt, sarea şi zahărul. Adaugă iaurtul bătut cu oul. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat potrivit de moale, împarte aluatul în câte pâinici vrei să faci şi lasă-le să crească 30 de minute.
Căleşte ceapa. Adaugă morcovii, ţelina, ardeiul gras şi ciupercile tăiate mărunt. Lasă legumele să se înăbuşe. Dacă e nevoie, adaugă apă caldă.
La final, aromatizează cu verdeaţa tocată şi condimentează. întinde din aluat dreptunghiuri.
Pune în mijloc umplutură şi adună aluatul deasupra. Aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată. Unge-le cu lapte şi coace la cuptor 50 de minute.
Painici umplute cu legume
Pofta buna!