Painici umplute cu usturoi si verdeata
PrinteazaPainici umplute cu usturoi si verdeata din: usturoi, cascaval, unt, patrunjel, sare.
- 1 pâine
- 5 căţei de usturoi
- 200 g caşcaval ras
- 1/2 pachet de unt
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Pisează usturoiul.
Amestecă-l cu untul (pe care-l ţii în prealabil la temperatura camerei să se înmoaie) şi cu jumătate din caşcavalul ras. Adaugă puţină sare şi jumătate din pătrunjelul tocat.
Crestează pâinea astfel încât să formezi un model, fără să ajungi însă la baza ei.
Umple crestăturile cu amestecul de unt, caşcaval şi usturoi. Presară cu restul de caşcaval şi dă la cuptor să se rumenească.
Serveşte-o caldă, presărată cu pătrunjel.
Pofta buna!