Painici umplute cu peste

Printeaza

Painici umplute cu peste cu: peste, ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 cutii cu ton bucăţi
  • 1 ceapă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 linguriţe cu zeamă de lămâie

Ingrediente aluat:

  • 300 g făină
  • 1 cub de drojdie
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 100 ml apă
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă tonul cu pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt. Stro­peşte cu zeamă de lămâie şi lasă la rece câteva minute să se întrepătrundă aromele.

Separat, frământă un aluat din făină, zahăr, sare, drojdie dizolvată în apă călduţă şi ulei. Din aluat, întinde cercuri mari cam de 1 cm grosime. Pe fiecare cerc, pune umplutură de peşte.

Pliază şi presează cu degetele. Rumeneşte-le în ulei şi scoate-le pe hârtie absorbantă. Serveşte-le cu salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.