Painici umplute cu peste
PrinteazaPainici umplute cu peste cu: peste, ton, ceapa, patrunjel, zeama de lamaie, faina, drojdie, zahar, apa, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 cutii cu ton bucăţi
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 linguriţe cu zeamă de lămâie
Ingrediente aluat:
- 300 g făină
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă cu zahăr
- 100 ml apă
- 50 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă tonul cu pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt. Stropeşte cu zeamă de lămâie şi lasă la rece câteva minute să se întrepătrundă aromele.
Separat, frământă un aluat din făină, zahăr, sare, drojdie dizolvată în apă călduţă şi ulei. Din aluat, întinde cercuri mari cam de 1 cm grosime. Pe fiecare cerc, pune umplutură de peşte.
Pliază şi presează cu degetele. Rumeneşte-le în ulei şi scoate-le pe hârtie absorbantă. Serveşte-le cu salată.
Pofta buna!