faina, lapte, ulei, oua, smantana, praf de copt, cascaval, ton, patrunjel, morcov, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 100 ml lapte 50 ml ulei 3 oua o lingura smantana un plic praf de copt 100 g cascaval ras Pentru umplutură: 300 g ton cateva fire de patrunjel un […]
Painici umplute cu pui si branza
PrinteazaPainici umplute cu pui si branza din: carne de curcan/pui, painici, crema de branza, usturoi, lapte, ardei.
Ingrediente:
- 500 g carne de pui
- 4 pâinici
- 150 g cremă de brânză
- 1 căţel de usturoi
- 5 fire de chives
- 1 lingură cu lapte
- 1 ardei gras roşu
- 1 salată verde
- sare
- piper măcinat
- 2 crenguţe de cimbru
- 1 lingură cu ulei de măsline
Pentru sos:
- 1 castravete
- 2 crenguţe de mentă
- 150 ml iaurt cremos
- 1 lingură cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Painici umplute cu pui si branza: Dă pe râzătoare castravetele, stoarce-l şi pune-l într-un castronel împreună cu menta tocată mărunt, iaurtul şi uleiul de măsline.
Amestecă bine crema de brânză, frunzele de chives tocate mărunt, usturoiul dat pe râzătoare şi laptele. Lasă deoparte.
Taie carnea în patru felii, bate-le cu ciocanul de şniţele, condimentează-le si rumeneşte-le în tigaie/grillul uns cu ulei. Taie ardeiul julien, iar salata în bucăţi mari.
Taie painicile într-o parte pentru a forma un buzunar. Unge interiorul cu o lingură generoasă de cremă de brânză aromatizată, adaugă o felie de carne, ardei gras şi frunze de salată şi serveşte cu sosul de iaurt.
Pofta buna!
Painici umplute cu kaizer si branza emmental
faina, drojdie, apa, ulei de masline, sare, kaizer, branza emmental, parmezan, busuioc. Ingrediente: 600 g făină 10 g drojdie 300 ml apă caldă 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de sare Pentru umplutura: 120 g kaizer afumat 100 g brânză emmental parmezan ras (optional) frunze de […]