Painici umplute
PrinteazaPainici umplute
Ingrediente:
- 300 g faina
- 100 g unt
- 30 g drojdie de bere
- 3/4 ml lapte
- 1 lingurita cu zahar
- 2 oua
- sare
Pentru umplutura:
- 500 g carne de porc mai slaba sau pui
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 2 oua
- 300 g cascaval
- 1 cutie ciuperci
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în laptele călduţ. Adaugă sare şi zahăr, după care framanta cu faina. Adaugă ouăle bătute şi untul. După ce s-a încorporat, acoperă-l şi lasă-l la crescut.
Separat, căleşte ceapa tocată. Adaugă sare, ardeii tăiaţi fâşii, ciupercile felii şi carnea cubuleţe. Stropeşte cu puţină apă şi lasă să scadă, iar carnea să fie fragedă.
Intinde din aluat 2-3 foi. Taie pătrate mai mari şi pune în mijloc legumele călite cu carne. Deasupra pune o felie de caşcaval şi împătureşte uşor.
Aşază pâinicile într-o tavă unsă cu ulei, unge-le cu ou şi coace-le 40-45 de minute. Aluatul pentru pâinici poţi să-l umpli numai cu ciuperci călite cu usturoi sau legume de sezon.
Painici umplute
Pofta buna!