Painisoare de granola

Printeaza

Painisoare de granola din: hrisca, migdale, curmale sau stafide, seminte de in, miez de cocos, miere sau suc de agave, mirodenii, scortisoara.

Ingrediente:

  • o ceaşcă şi jumătate de hrişcă deshidratată
  • o ceaşcă de migdale, înmuiate în apă
  • o jumătate de ceaşcă de curmale sau stafide, puse la înmuiat în apă timp de o oră
  • o ceaşcă de seminţe de in, puse la înmuiat în apă
  • o jumătate de ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără
  • trei linguri de miere crudă sau suc de agave
  • o lingură de mirodenii pentru plăcinta de dovleac
  • două linguriţe de scorţişoară

 

Mod de preparare Painisoare de granola:

Puneţi crupele crude de hrişcă în patru ceşti de apă, timp de treizeci de minute.

Scurgeţi-le, clătiţi-le şi lăsaţi-le la încolţit pentru douăzeci şi patru de ore.

Amestecaţi toate ingredientele cât mai bine. Nu le procesaţi până la capăt mixtura trebuie să rămână grunjoasă.

Formaţi din mixtură p’âinişoare rectangulare şi puneţi-le în tăvile deshidratorului, cu folii nelipicioase.

Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două-trei ore. Intoarceţi pâinişoarele şi continuaţi deshidratarea la 43 grade C, încă douăsprezece ore, sau până când se usucă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.