bame, ulei de masline, sare, piper, nuci macinate, suc de lamaie. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, precum Africa, […]
Painisoare de granola
PrinteazaPainisoare de granola din: hrisca, migdale, curmale sau stafide, seminte de in, miez de cocos, miere sau suc de agave, mirodenii, scortisoara.
Ingrediente:
- o ceaşcă şi jumătate de hrişcă deshidratată
- o ceaşcă de migdale, înmuiate în apă
- o jumătate de ceaşcă de curmale sau stafide, puse la înmuiat în apă timp de o oră
- o ceaşcă de seminţe de in, puse la înmuiat în apă
- o jumătate de ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără
- trei linguri de miere crudă sau suc de agave
- o lingură de mirodenii pentru plăcinta de dovleac
- două linguriţe de scorţişoară
Mod de preparare Painisoare de granola:
Puneţi crupele crude de hrişcă în patru ceşti de apă, timp de treizeci de minute.
Scurgeţi-le, clătiţi-le şi lăsaţi-le la încolţit pentru douăzeci şi patru de ore.
Amestecaţi toate ingredientele cât mai bine. Nu le procesaţi până la capăt mixtura trebuie să rămână grunjoasă.
Formaţi din mixtură pâinişoare rectangulare şi puneţi-le în tăvile deshidratorului, cu folii nelipicioase.
Deshidrataţi la 63 grade C, timp de două-trei ore. Intoarceţi pâinişoarele şi continuaţi deshidratarea la 43 grade C, încă douăsprezece ore, sau până când se usucă.
Pofta buna!
unt, praz, mazare, menta, supa de pui, smantana, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1-2 linguri unt 1 fir praz, feliat 225 gr mazare inghetata 1 crenguta menta 150 ml supa de pui 45 ml smantana 1 praf nucsoara sare si piper, dupa gust Mod de preparare: Topiti untul intr-o tigaie, adaugati […]