Painisoare italienesti din cartofi

Printeaza

Painisoare italienesti din cartofi din: cartofi, sare, faina, drojdie, zahar, rosii, busuioc, chimen, sunca, mozzarella.

Ingrediente:

  • 125 g cartofi fainosi
  • sare
  • 300 g faina
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 50 g rosii uscate in untdelemn
  • 1 legatura de busuioc
  • 2 lingurite de chimen pisat
  • 50 g sunca presata
  • 150 g mozzarella sau cascaval moale

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii cu coaja la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc cu o furculita.

Se amesteca bine cu 250 g faina, drojdia, 1/2 lingurita de sare, 1/2 lingurita de zahar si 125 ml apa.

Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca vreme de doua ore, la loc cald.Se scot rosiile din untdelemn, se storc intr-o sita si se taie marunt.

Busuiocul verde se toaca marunt, se amesteca si cu jumatate din chimenul pisat, cu restul de faina si se incorporeaza in aluat.Sunca si mozzarella (sau cascavalul) se taie cubulete.

Cu mainile infainate, se imparte aluatul in 12 portii si se preseaza pe tabla de prajituri. Se umple fiecare bucata cu restul de chimen pisat, cu sunca si cascavalul, se aduna la gura ca o punguta si li se da forma de painisoare.

Se pun intr-o tava pe o hartie de pergament si se mai lasa sa creasca 20 de minute.

Se coc 25-30 de minute in cuptorul incins dinainte, pana devin aurii.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.