Painişoare umplute cu berbec şi roşii
PrinteazaPainişoare umplute cu berbec şi roşii
- 24 painişoare
- 750 g roşii
- 6 căţei usturoi
- 1/2 lingură făină
- 60 g ulei
- 600 g carne de berbec de Dobrogea
- 1 ceapă
- cimbru
- piper alb
- puţină supă
- 3 /4 pahar vin
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Carnea de berbec se fringe înăbuşit cu ceapă, sare şi supă. Cînd este gata se scoate şi se taie mărunt.
Din fond se face un sos cu făină, cimbru, piper, sare, vin şi se strecoară.
Roşiile se curăţă de pieliţă şi de seminţe şi se sotează în ulei cu usturoi şi zahăr.
Se amestecă cu sosul şi cu carnea de berbec, se umplu painişoarele scobite, se pun căpăcelele şi se servesc fierbinti.
Pofta buna!