Painişoare umplute cu carnaciori şi bureţi
PrinteazaPainişoare umplute cu carnaciori şi bureţi
- 24 painisoare
- 500 g cîrnăciori
- 500 g bureţi
- 200 g limbă fiartă afumată
- sare
- piper
- 3 /4 lingură făină
- 1 1/2 lingură bulion pastă
- 1 ceapă
- 120 g unt
- 1 1/2 pahar vin roşu
- 1 /2 l supă
- puţin zahăr
Mod de preparare:
Se face un rintaş din unt şi făină şi se stinge cu supă, vin, bulion, puţin zahăr şi sare.
Bureţii se spală bine, se taie feliuţe şi se sotează cu unt şi ceapă tocată, se adaugă in sosul făcut împreună cu cirnăciorii şi limba tăiate mărunt şi se mai fierbe 8-10 minute.
Se umplu painişoarele scobite, se pun căpăcelele şi se servesc fierbinti.
Pofta buna!