Painişoare umplute cu carne de sitari şi ciuperci cu garnitură de salată de andive
PrinteazaPainişoare umplute cu carne de sitari şi ciuperci cu garnitură de salată de andive
- 24 painişoare
- 3 sitari
- 300 g ciuperci
- 100 g costiţă afumată
- 10 ficatei
- piper
- sare
- puţin coniac
- 3/4 lingură făină
- 1 ceapă
- 1 1/2 linguriţă bulion
- 3/4 pahar vin
- 80 g unt
- cimbru
Mod de preparare:
Sitari se frig înăbuşiţi (cu intenstinele), cu unt, ceapă, cimbru şi cu costiţă afumată.
Cînd sînt gata se scot şi din fond se face un sos picant cu făină, bulion, vin, coniac şi puţină supă.
Se fierbe 15 minute şi se strecoară. Ciupercile şi ficăţeii se taie bucăţi şi se sotează, se pun in sos să mai fiarbă cu carnea de sitari tăiată julien. S
e umplu painişoarele scobite, se pun căpăcelele şi se servesc firbinţi cu salată de andive.
Pofta buna!