Painişoare umplute cu peşte şi midii

Printeaza

Painişoare umplute cu peşte şi midii

Ingrediente:Painişoare umplute cu peşte şi midii

  • 24 pîinişoare
  • 600 g peşte (calcan, cambulă sau hanuşi)
  • 100 g unt
  • 1 1/2 lingură făină
  • 3 linguri smîntînă
  • 30 midii
  • 5 căţei usturoi
  • 500 g roşii
  • 30 g ulei
  • sare
  • piper
  • 3 /4 pahar vin
  • 1 ceapă
  • 100 g capere

 

Mod de preparare:

Se fierbe peştele cu puţină apă, 3 /4 pahar vin, sare, 1 ceapă şi cu mi­diile.

După 10 minute se iau de pe foc, se scot oasele şi se taie mărunt peştele şi midiile.

Se face un sos alb suprem din zeama în care a fieri peştele, unt, făină, smîntînă şi capere.

In acest sos, se amestecă peştele şi midiile şi se umplu pîinişoarele scobite.

Se pun capacele şi se servesc calde cu salată de roşii (preparată din 500 g roşii, sare şi 30 g ulei).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.