Painite umplute cu salata de iepure
PrinteazaPainite umplute cu salata de iepure din: franzele, friptura rece de iepure, unt, mustar, gogosari, ceapa verde, ulei, otet, cimbru, smantana, salata, marar.
- 4-6 franzeluţe
- 300 g friptură rece de iepure
- 2 linguri cu unt
- 2 linguri cu muştar
- 2 gogoşari muraţi
- 6-8 fire de ceapă verde (sau 1 ceapă de apă)
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu oţet
- cimbru tocat
- 2 linguri cu smântână
- salată verde
- crenguţe de mărar
Mod de preparare:
Goliţi franzeluţele, opriţi două miezuri şi le acoperiţi cu smântână. Din ulei de măsline, oţet balsamic sau oţet de mere, gogoşari muraţi tăiaţi felii subţiri, sare, piper măcinat, ceapă verde tocată fin, muştar şi cimbru tocat faceţi un sos, pe care-1 amestecaţi cu felii subţiri de friptură rece de iepure şi miezul de pâine.
Omogenizaţi şi umpleţi pâiniţele, le ungeţi cu unt topit şi le serviţi pe platou decorat cu frunze de salată verde, mărar în crenguţe verzi şi vin sec.
Oţet balsamic: oţet din vin 3/41, must oprit din fiert 1/41, 4-5 crenguţe de busuioc, 4 crenguţe de mentă, toate amestecate într-o sticlă, lăsate la macerat 10 zile. Strecurat, trecut în sticle mici, sigilat. Se pot păstra în cămară mai mulţi ani.
Pofta buna!