Cocktail Flaming Sambuca – un cocktail celebru, cunoscut atât pentru gustul său dulce și aromatic de anason, cât și pentru prezentarea sa dramatică. Ingrediente Pentru a prepara un Flaming Sambuca, vei avea nevoie de următoarele: 50 ml Sambuca (lichior cu aromă de anason) 3 boabe de cafea (opțional, pentru tradiția “con mosca”) Chibrituri sau o […]
Painite umplute cu tocatura de carne
PrinteazaPainite umplute cu tocatura de carne din: painite, carne tocata, costita afumata, bulion, ulei, lapte, ou, sare, piper, maghiran, ceapa, legume.
Ingrediente:
- 6 pâiniţe lungi
- 200 g de carne tocată
- 100 g de costiţă afumata
- 1 lingură cu bulion
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 1 ceaşcă plină cu lapte
- 1 ou
- sare
- piper
- măghiran sau mentă tocată
- 1 ceapă
- legume de sezon
Mod de preparare:
Painite umplute cu tocatura de carne: Curăţaţi ceapa, o tocaţi mărunt, amestecaţi pasta de came şi o căliţi în ulei.
Lăsaţi 10 min pe foc mic, trageţi cratiţa şi lăsaţi să se răcească. Amestecaţi cu feliuţe de costiţă, bulion, ou, sare, piper măcinat, măghiran sau cimbru şi cu miezul de la 3 pâiniţe.
Amestecaţi cu furculiţa. Goliţi pâiniţele, le umpleţi cu amestecul de came, stropiţi cu lapte dulce fiecare franzelă şi le aşezaţi în formă de sticlă termorezistentă (sau în tingire de aramă) unsă cu restul de ulei. Lăsaţi la cuptor 1/2 oră.
Serviţi-le calde, cu legume de sezon, lângă vin roşu.
Pofta buna!
Tennessee Whiskey: este un tip distinct de whiskey american, similar cu bourbonul, dar cu o caracteristică unică: este filtrat prin cărbune de arțar înainte de maturare. Acest proces, cunoscut sub numele de Lincoln County Process, conferă Tennessee Whiskey un profil de arome distinct și o netezime inconfundabilă. Istoria Tennessee Whiskey Whiskey-ul american își are rădăcinile […]