Pălăriuţe cu cireşe

Printeaza

Pălăriuţe cu cireşe din: cirese, ciocolata alba, smantana, oua, zahar, unt, faina, praf de copt, zahar vanilinat, sare, scortisoara, susan, esenta de migdale.

Ingrediente:Palariute cu cirese

  • 300 g cireşe
  • 300 g ciocolată albă
  • 125 g smântână
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr tos
  • 50 g zahăr brun
  • 250 g unt
  • 500 g făină
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de migdale
  • sare
  • pudră de scorţişoară
  • 50 g seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Se mixează smântână, untul, două ouă, zahărul tos, zahărul brun, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, sarea, pudra de scorţişoară şi o linguriţă de esenţă de migdale. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă.

Se acoperă aluatul şi se lasă la rece 30 de minute. Se întinde aluatul într-o foaie, se decupează cercuri şi se aşază pe jumătate câte un cub de ciocolată albă şi câteva cireşe fără sâmburi. Se ung marginile cu ou bătut, se aşază deasupra alt cerc, se unge cu ou şi se presară susan.

Se aşază pălăriuţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor. Zahărul brun se poate înloicui cu zahăr tos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.