Pălăriuţe cu cireşe
PrinteazaPălăriuţe cu cireşe din: cirese, ciocolata alba, smantana, oua, zahar, unt, faina, praf de copt, zahar vanilinat, sare, scortisoara, susan, esenta de migdale.
- 300 g cireşe
- 300 g ciocolată albă
- 125 g smântână
- 3 ouă
- 120 g zahăr tos
- 50 g zahăr brun
- 250 g unt
- 500 g făină
- un pliculeţ cu praf de copt
- zahăr vanilinat
- esenţă de migdale
- sare
- pudră de scorţişoară
- 50 g seminţe de susan
Mod de preparare:
Se mixează smântână, untul, două ouă, zahărul tos, zahărul brun, două pliculeţe cu zahăr vanilinat, sarea, pudra de scorţişoară şi o linguriţă de esenţă de migdale. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi se frământă.
Se acoperă aluatul şi se lasă la rece 30 de minute. Se întinde aluatul într-o foaie, se decupează cercuri şi se aşază pe jumătate câte un cub de ciocolată albă şi câteva cireşe fără sâmburi. Se ung marginile cu ou bătut, se aşază deasupra alt cerc, se unge cu ou şi se presară susan.
Se aşază pălăriuţele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptor. Zahărul brun se poate înloicui cu zahăr tos.
Poftă bună!