Palariute cu firimituri

Printeaza

Palariute cu firimituri din: unt, ou, lapte, lamaie, sare, drojdie, pere, gem, mac.

Ingrediente:Palariute_cu_firimituri

Pentru aluat:

  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • 120 ml lapte
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 praf sare
  • 5 g drojdie
  • 5 pere
  • 1 borcan gem

Pentru firimituri:

  • 150 g făină
  • 75 g zahăr
  • 100 g unt
  • mac

 

Mod de preparare:

Speli perele şi le cureţi de coajă, codiţe şi căsuţa cu seminţe. Apoi le tai felii subţiri.

Pentru aluat, faci maiaua din drojdie, puţin zahăr, 50 ml tapte călduţ şi făină. Laşi la loc cald ca să se umfle. După ce şi-a dublat volumul, adaugi untul topit, restul de tapte călduţ, oul, bătut separat, coaja de lămâie, praful de sare şi frămânţi până obţii un aluat care nu se ţine de degete. Laşi la crescut.

Întinzi aluatul şi decupezi forme rotunde cu gura unui pahar.

Tapetezi o tavă de aragaz şi aşezi cerculeţele de aluat. Întinzi pe fiecare formă decupată un strat subţire de gem, felii de pere şi presari din compoziţia de firimituri. Dai la cuptor până se rumenesc şi le serveşti calde.

 

Palariute cu firimituri

Palariute_cu_firimituri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.