Palariute fondante
PrinteazaPalariute fondante din: unt, marshmallow, miere, pufarine, fondant alb
- 40 g unt nesărat, tăiat cuburi
- 50 g marshmallow
- 3 linguri miere
- 75 g pufarine
- 400 g fondant alb
- colorant alimentar roz bombon, bleu, galben şi lila
- 9 marshmallow, tăiate în două
- ornamente colorate pentru presărat
Mod de preparare:
Pentru bază unge cu unt o formă de copt brioşe mici cu 16 locuri. Topeşte untul, marshmallow şi mierea la foc mic până la omogenizare, la vasul de pe foc şi adaugă pufarinele. Amestecă pentru a se unge uniform.
Pune în fiecare loc de brioşă circa 1 linguriţă de compoziţie şi presează cu dosul lingurii unse cu unt pentru a nivela suprafaţa. Lasă să se întărească 1 oră.
Intre timp, combină fondantul cu 4 linguri apă rece şi apoi porţionează în 4 boluri. Adaugă câte puţin colorant în fiecare bol şi diluează din nou cu puţină apă pentru ca fondantul să fie ceva mai vâscos decât mierea.
Toarnă fondantul în 4 cornete din hârtie de copt, fâră sâ tai vârful încă.
Scoate compoziţia cu pufarine din forme şi “lipeşte” cu puţin fondant 4 bucăţi pe 4 discuri de marshmallow.
Glosează apoi “pălăriuţa” cu fondant. Lasă la întărit puţin înainte de a presăra ornamentele colorate. Lasă să se întărească bine şi apoi lipeşte dulciuri mai mari cu fondantul rămas.
Pofta buna!