Palariute fondante

Printeaza

Palariute fondante din: unt, marshmallow, miere, pufarine, fondant alb

Ingrediente:Palariute fondante

  • 40 g unt nesărat, tăiat cuburi
  • 50 g marshmallow
  • 3 linguri miere
  • 75 g pufarine
  • 400 g fondant alb
  • colorant alimentar roz bombon, bleu, galben şi lila
  • 9 marshmallow, tăiate în două
  • ornamente colorate pentru presărat

 

Mod de preparare:

Pentru bază unge cu unt o formă de copt brioşe mici cu 16 locuri. Topeşte untul, marshmallow şi mierea la foc mic până la omogenizare, la vasul de pe foc şi adaugă pufarinele. Amestecă pentru a se unge uniform.

Pune în fiecare loc de brioşă circa 1 linguriţă de compoziţie şi presează cu dosul lingurii unse cu unt pentru a nivela suprafaţa. Lasă să se întărească 1 oră.

Intre timp, combină fondantul cu 4 linguri apă rece şi apoi porţionează în 4 boluri. Adaugă câte puţin colorant în fiecare bol şi diluează din nou cu puţină apă pentru ca fondantul să fie ceva mai vâscos decât mierea.

Toarnă fondantul în 4 cornete din hârtie de copt, fâră sâ tai vârful încă.

Scoate compoziţia cu pufarine din forme şi “lipeşte” cu puţin fondant 4 bucăţi pe 4 discuri de marshmallow.

Glosează apoi “pălăriuţa” cu fondant. Lasă la întărit puţin înainte de a presăra ornamentele colorate. Lasă să se întărească bine şi apoi lipeşte dulciuri mai mari cu fondantul rămas.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.