Palatschinken
PrinteazaO reteta de palatschinken din: faina de grau, oua, lapte, zahar, sare, ulei, gem de capsuni si sirop de ciocolata.
- 300 g faina de grau
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 1 praf de sare
- 50 ml ulei
- 1 borcan gem de capsuni
- sirop de ciocolata
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron laptele cu zaharul si ouale, pana cand zaharul se dizolva, apoi adaugati faina, praful de sare, 2 linguri de ulei si bateti bine compozitia cu un tel sau mixer, pentru a nu se forma cocoloase. Luati cu un polonic din aceasta compozitie si puneti intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu putin ulei.
Intoarceti si inclinati tigaie in asa fel incat aluatul sa acopere complet suprafata fundului tigaii. Coaceti foaia de clatita pana cand se desprinde singura de tigaie si se rumeneste frumos. Intoarceti-o si prajiti-o si pe cealalta parte, apoi puneti-o pe o farfurie intinsa.
Procedati la fel pana cand terminati aluatul de clatite. Puneti pe fiecare foaie de clatita cate o lingurita de gem de capsuni, rulati sau impaturiti clatitele si puneti deasupra sosul de ciocolata. Serveti-le calde, cate doua la o portie.
Palatschinken
Pofta buna!