Paleuri cu stafide si rom

Printeaza

Paleuri cu stafide si rom din: oua, zahar pudra, ulei, faina, zahar vanilinat, esenta de rom, stafide, nuca, unt.

Ingrediente:Paleuri cu stafide si rom

  • 2 ouă
  • 2 ceşti zahăr pudră
  • 2 ceşti ulei
  • 4 ceşti făină
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1/2 fiolă esenţă de rom sau de vanilie
  • 100 g stafide
  • 50 g miez de nucă
  • 1 lingură unt pentru tavă

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, foloseşti o ceaşcă de 150 ml. Mixezi ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat şi esenţa, apoi adaugi treptat uleiul, alternând cu făina cernută şi mixezi în continuare până când omogenizezi aluatul. încorporezi stafidele şi amesteci uşor.

Ungi tava cu un strat fin de unt sau o tapetezi cu hârtie de copt. Pui cu linguriţa grămăjoare de aluat, la distanţă de 7-8 cm unele de altele. Pe fiecare grămăjoară aşezi câte o bucată de miez de nucă sau câteva stafide.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15-20 de minute, până când marginile se rumenesc uşor, dar în rest rămân albe.

Desprinzi fursecurile cu lama unui cuţit şi le laşi să se răcească pe un grătar. Le păstrezi în cutii metalice bine închise şi le consumi în decurs de o săptămână.

 

Paleuri cu stafide si rom

Paleuri cu stafide si rom

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.