Palmieri cu cremă

Printeaza

Palmieri cu cremă

Ingrediente:

  • un pachet aluat de foitaj
  • 200 g ciocolată neagră
  • 90 g zahăr pudră
  • o linguriţă de esenţă de rom
  • 100 ml lichior de ciocolată
  • o portocală
  • 250 ml frişca
  • un vîrf de cuţit de sare
  • 50 g miezuri de nucă
  • 80 g zahăr brun
  • mentă

Preparare:

Palmieri cu cremă: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se presară zahărul brun, se rulează sub formă de opt şi se introduce la congelator pentru 10 minute.

Se taie în felii subţiri, se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt şi se introduc în cuptor.

Se ţin 10-15 minute, cît să capete o culoare aurie, dar fără să se ardă. Se scot din tavă şi se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.

Ciocolata se topeşte la bain-marie, se amestecă bine cu frişca, zahărul pudră, lichiorul de ciocolată şi esenţa de rom.

Se adaugă coaja rasă şi sucul de la portocală, sarea şi miezurile de nucă măcinate.

Se presară menta tocată, se amestecă, se toarnă în pahare, se introduc la rece pentru cel puţin 30 de minute şi se servesc împreună cu palmierii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.